Zit je hoofd vol? Masseer dit punt!

Mijn hoofd zit vol. Ik zou  graag wat minder willen piekeren. Gewoon simpelweg even rust in mijn hoofd.  Dit krijg ik regelmatig  van cliënten te horen.  De een piekert zich suf heel de dag door. De ander wanneer hij of zij  naar bed gaat.  Meestal kies ik afhankelijk van wie er op tafel ligt en voor welke klacht ze komen een serie punten uit om te prikken. Daarnaast wijs ik ze ook op een van mijn favorieten die ze zelf kunnen masseren namelijk het acupunctuurpunt nier1.

Waarom nier1?
De keuze voor nier1 is niet zo moeilijk. De meeste mensen kunnen makkelijk bij hun voeten om het te masseren. En ze kunnen het punt zonder veel uitleg zelf vinden. Dit acupunctuur punt zit het verst van je hoofd af. Hierdoor is het erg goed om overmatige  energie uit je hoofd te trekken. Je gaat er minder van piekeren. En op momenten dat je zaken niet helder  in je hoofd hebt,  helpt het je om  de boel scherp te stellen. Het zorgt ervoor dat je steviger op je benen komt te staan. Met andere woorden het helpt je gronden.  Nier1 heeft ook een sterk kalmerende werking op je geest. Je kan het in acute situaties gebruiken als iemand een paniekaanval heeft.

nier1

Waar zit nier1?
Nier1 is het beginpunt van de niermeridiaan. Het is het enige acupunctuur punt onder je voet. Je vindt het onder de bal je voet.

Hoe masseer je het ?
Rechtervoet: Je plaatst je rechterbeen over je linkerknie. Je kan zo makkelijk met je linkerduim nier1 op je rechtervoet vinden om te masseren.  Dit kan je meerdere keren per dag gedurende 2 tot 3 minuten doen.

Linkervoet: Je plaatst je linkerbeen over je rechterknie. Je kan zo makkelijk met je rechterduim nier1 op je linkervoet vinden om te masseren.  Dit kan je meerdere keren per dag gedurende 2 tot 3 minuten doen.

En als het niet lukt om nier1 met je handen te masseren?
Stel je voor. Je kan moeilijk je linkervoet op je rechterbeen leggen. Hierdoor kan je niet met je handen bij nier1 komen, dan biedt een tennisbal uitkomst.

tennis_foot

Je plaatst een tennisbal op de grond. Je zet je blote  linkervoet op de bal en beweegt jou voet  van voor naar achteren  zodat nier1 wordt gemasseerd. Dit kan zowel staand als zittend op een stoel.

Bij deze wens ik jou veel succes toe met het masseren van nier1. Dus veel plezier met een leeg hoofd !!!

Like ons op Facebook

Naominioma

Acupuncturiste Naomi Nioma Welkens blogt omdat ik je via deze weg wil inspireren op het gebied van simpel en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

Like ons op Facebook      

Vind je dit artikel inspirerend? Deel het op Facebook, Twitter of stuur het door naar een vriend of vriendin. Klik op onderstaande knoppen. Sharing = Caring

  

6 gedachten over “Zit je hoofd vol? Masseer dit punt!

  1. Mooi, dat ga ik proberen! Als mij hoofd vol zit ga ik altijd voor een Access Consciousness Bars sessie, wat werkelijk heerlijk is en een fantastische werking heeft. Maar als dit werkt is dat natuurlijk veel goedkoper 😀

    Geliked door 1 persoon

  2. Beste Naomi ik heb het gelijk uitgeprobeerd met een goed resultaat als gevolg wat een verademing. Wat werkt deze methode snel. Deze punten zijn bij mij wel gevoelig. Dankjewel.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s