8 Redenen voor iedere vrouw om dit punt dagelijks te masseren

Er is een acupunctuur punt die ik bij iedere vrouw aanprik. Onder acupuncturisten wordt het  veel gebruikt.  In dit punt komen 3 meridianen( milt, lever, nier) samen waardoor het een groot scala aan klachten kan behandelen zoals spijsverterings-, gynaecologische-, urologische en emotionele klachten. Daarom is het goed voor jou als jij dit punt ook gaat masseren om je gezondheid te verbeteren.  Ik heb het over San Yin Jiao (SP6).

San Yin Jiao (SP6)

Waar zit dit punt?
San Yin Jiao (SP6) vind je:
-Aan de binnenzijde  van je onderbeen.
-4 Vingers vanaf het hoogste punt vanaf je enkelbot.
-Net aan de rand van  je scheenbeen.

8 Redenen om San Yin Jiao (SP6) dagelijks te masseren.
1) Het vermindert pijn in je onderbuik.
2) Je  piekert minder en slaapt beter.
3) Je huid ziet er beter uit.
4) Je spijsvertering verbetert.
5) Het verhelpt problemen bij het plassen.
6) Je voelt je relaxter en minder chagrijnig.
7) Je wordt fitter en hebt minder last van vermoeidheid.
8) Je kan het bij elke gynaecologische klacht gebruiken. Dus als je last hebt van onregelmatige menstruatie, witte vloed, pijnlijke menstruatie, moeite  met zwanger worden, PMS, stolsels in je menstruatiebloed, te lange cyclus of een te korte cyclus.

Hoe lang masseer je het?
Je masseert SP6 dagelijks op beide enkels gedurende  3 tot 5 minuten.

Is SP6 ook geschikt voor mannen?
SP6 is natuurlijk ook geschikt voor mannen die kampen met pijn, stress, vermoeidheid, slecht slapen en moeite bij het plassen.

Voor wie is het niet geschikt?
Het is niet geschikt voor zwangere vrouwen omdat het kan leiden tot een miskraam.

Veel succes met het masseren van San Yin Jiao (SP6) !!!!

Like ons op Facebook

Naominioma

Acupuncturiste Naomi Nioma Welkens blogt omdat ik je via deze weg wil inspireren op het gebied van simpel en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!
Acupunctuur Praktijk Tilburg

Vind je dit artikel inspirerend? Deel het op Facebook, Twitter of stuur het door naar een vriend of vriendin. Klik op onderstaande knoppen. Sharing = Caring

                                                                              

25 gedachten over “8 Redenen voor iedere vrouw om dit punt dagelijks te masseren

  1. Doet mijn hele leven al behoorlijk pijn op die plek… nooit aan gedacht om het te gaan masseren! Ik ga het meteen doen 🙂 want je noemt nogal wat punten in dat rijtje die verbetering wel kunnen gebruiken. Dank je wel.

    Like

    • Hallo Tini, dit punt is bij veel mensen gevoelig. Het geeft aan dat de energie ergens in je lichaam erg geblokkeerd is. Door het regelmatig te masseren kan je de circulatie weer op kan brengen. Je zou ook kunnen kijken hoe het jou gaat in jou lijf gaat qua pijn, energie of stress? En of er verbetering haalbaar is?

      Like

  2. Oke Naomi, daar zal de schoen wringen denk ik. Heb n.l. een schildklierafwijking waarvoor ik behandelt word door een orthomoluculair therapeut i.s.m. arts. (voeding, medicijnen, supplementen). Ben nu om de dag bezig met masseren en het gaat al beter. Langzaam opvoeren en ik denk ook dat veel water drinken de vrij gekomen afvalstoffen helpt afvoeren. Bedankt voor deze tip!!

    Like

  3. Pingback: Menstruatiepijn en zelfs onvruchtbaarheid, de gevolgen van een koude baarmoeder. | Acupuncturiste Naomi Welkens blogt

  4. Hallo Naomi Ik heb wel eens in het verleden accupunctuur gehad voor mijn artrose onder anderen Maar ze zijn er mee gestopt omdat ze er niet doorkwamen Ben toen bij een reumatoloog beland Is het raadzaam om er weer mee te beginnen Ook voor mijn lijn Op het moment Ik ben best stijf Sport wel veel Maar slik wel diclofenac iedere dag Gr

    Like

    • Hallo Trijnie, bedankt voor jou vraag. Wat vervelend om te horen dat het destijds voor jou niet gewerkt had. Ik zou zeggen probeer het nog een keer . Al is het bij een andere acupuncturist. Hopelijk wordt de pijn dan snel minder.

      Like

    • Hoi wil je mijn reactie,verwijderen aub ik zie het nu ineens op safari ik wil dat niet ik kan het zelf niet Dankje

      Like

  5. Hoi, naomi,
    Zo wat is deze plek pijnlijk zeg! Ik heb ze gisteravond zachtjes gemasseerd maar nu heb ik aan allebei de kanten n flinke blauwe plek. Echt niet zo hard gewreven. Kan t kwaad? En heeft t zin ermee ff oor te gaan?

    Like

  6. Pingback: de magie van het getal | Will van Broekhoven

  7. Hoi! Ik ben inmiddels 2 weken bezig met masseren. Probeer al 2 jaar zwanger te worden en heb sinds een jaar heel veel menstruatie klachten, enorm pijnlijke eisprong en een half jaar geleden geopereerd aan lichte endometriose. Wonderbaarlijk genoeg; dit keer geen pijnlijke eisprong gehad, dus ik ben positief! Maar tot wanneer in de cyclus mag ik blijven masseren om een miskraam te voorkomen? Ben bang om te lang door te masseren en daarmee m’n eigen glazen in te gooien.. Alvast bedankt!

    Like

  8. Hallo Naomi,
    Wat een interessante blog. Het roept bij mij een vraag op:
    Een vriendin van mij wordt binnenkort geopereerd om haar baarmoeder te verwijderen. Dit om te voorkomen dat onrustige cellen zich zullen ontwikkelen tot kanker (stadium P4)
    Is het voor haar behulpzaam om voor en of na de operatie bepaalde punten te masseren? Ik hoop dat je mij hier antwoord op wilt en kunt geven.
    Alvast bedankt

    Like

Plaats een reactie